top of page

ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ

Μαζι σου σε κάθε βήμα για την αλλαγή που αναζητάς...

Screenshot_20210329_004236.jpg

ΑΤΟΜΙΚΈΣ ΣΥΝΕΔΡΊΕΣ

Η ψυχοθεραπεία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Πιστεύουμε ότι όλοι υπάρχουμε και δρούμε μέσα σε συστήματα. Ενα σύστημα είναι ένα σημαντικό δίκτυο στο οποίο ενεργεί κάθε άτομο και από το οποίο επηρεάζεται. Μετατοπίζοντας λοιπόν την προοπτική  από την ατομική οπτική στη δυναμική των συστημάτων, οι πελάτες που μας εμπιστεύονται για θεραπεία μπορούν να εξετάσουν κανόνες, ρόλους και όρια στις σχέσεις τους και μέσω της ψυχοθεραπείας να κάνουν αλλαγές όπου χρειάζεται και όπου το επιθυμούν.
Η ψυχοθεραπεία είναι μια ατομική διαδικασία που όμως επηρεάζει και όλα τα συστήματα στα οποία ανήκουμε όλοι μας. Το άτομο μέσα από τη ψυχοθεραπεία μαθαίνει να παρατηρεί τον εαυτό του, τις συμπεριφορές του, τις ανάγκες του,  αυτοαναγνωρίζεται, ενδυναμώνει και ανακουφίζεται από ό,τι, μέχρι πριν από αυτήν, τον ταλαιπωρούσε.
Κάθε τί που ορίζεται ως πρόβλημα είναι ένας στιγμιαίος ή εγκατεστημένος ορισμός και πάντα εξαρτάται από τον παρατηρητή του και από τον τρόπο που επιλέγει να το αφηγηθεί. Αλλάζοντας λοιπον οπτική ή αφήγηση ο θεραπευόμενος μπορεί να παρατηρήσει και πως αλλάζουν δυσλειτουργικά μοτίβα ή αλληλεπιδρασεις που χτίστηκαν πάνω στο πρόβλημα.Η επιστημολογία του κονστρουκτιβισμού αλλα και ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη που έχουμε στον κάθε άνθρωπο, είναι βασικά στοιχεία της συστημικής θεραπείας και θέτουν πελάτη και θεραπευτή σε μια ισότιμη διαδικασία, όπου ο πελάτης προσφέρει την αλήθεια του καταθέτοντας το πρόβλημά του και ο θεραπευτής το θεραπευτικό πλαίσιο, την τεχνογνωσία και την εμπειρία του, ώστε να βρειτε ανακούφιση, απαντήσεις ή λύση στην προσωπική κρίση που σας απασχολεί.

IMG_20210329_002909.jpg

ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΖΕΎΓΟΥΣ

"Relationship is surely the mirror in which you discover yourself." -Krishnamurti

O καλύτερος τρόπος να ανακαλύψουμε τον τρόπο που δρούμε είναι μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τον σύντροφό μας. Στη θεραπέια ζευγαριών παρέχουμε το πλαίσιο ώστε να εισακουστούν και οι δύο σύντροφοι και να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με έναν νέο τρόπο που θα τους βοηθήσει να βρούν τι πραγματκά θέλουν για τη σχέση τους. 

Kοιτάζοντας την οικογενειακή δυναμική / ιστορικό κάθε συντρόφου αναζητούμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα που οδήγησαν σε δυσλειτουργίες και συμπεριφορές που δυσκολεύουν τη δεδομένη στιγμή την καθημερινότητα των συντρόφων και ισως κατ΄επέκταση και όλης της οικογένειας. 

rs=w_800,cg_true,m.jpeg

ΟΜΑΔΙΚΆ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ

Οι ομάδες γονέων είναι από τις κύριες ομάδες που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνονται και λαμβάνουν χώρα στο γραφείο μας. Οι ομάδες είναι κλειστές, αποτελούμενες από 5-8 άτομα. Οι συμμετέχοντες ξεκινούν μαζί τις συναντήσεις μας οι οποίες είναι εβδομαδιαίες και αποτελούνται από 8 θεματικές ενότητες. Στο τέλος των συναντήσεων παρέχεται από εμάς μια μισάωρη ατομική συνεδρία για να λυθούν ή να εξατομικευτούν απορίες ή πληροφορίες που σας έκαναν νόημα χωρίς επιπλέον κόστος.

Sibling Piggyback

ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΈΦΗΒΟΙ

Η οικογενειακή θεραπεία (γνωστή και ως συστημική θεραπεία) δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της οικογένειας να εκφράζουν και να εξερευνούν δύσκολες σκέψεις και συναισθήματα με ασφάλεια, να κατανοούν τις εμπειρίες και τις απόψεις του άλλου, να εκτιμούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου, να βασίζονται στα δυνατά σημεία της οικογένειας και να κάνουν χρήσιμες αλλαγές στις σχέσεις και τη ζωή τους. 
Η συστημική οικογενειακή θεραπεία έχει γίνει μια ευρέως χρησιμοποιούμενη παρέμβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων τα τελευταία είκοσι χρόνια κυρίως λόγω της οπτικής των συστημικών ψυχοθεραπευτών οι οποίοι διαχειριζόμαστε τα προβλήματα που μας φέρνουν οι γονείς ή οι έφηβοι ως οικογενειακά και όχι ως ατομικά. 
Οι συστημικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τόσο την οικογενειακή θεραπεία όσο και άλλες προσεγγίσεις που βασίζονται στην οικογένεια, όπως η εκπαίδευση γονέων ή τα προγράμματα συμπεριφοράς που εφαρμόζονται από τους γονείς. Τα στοιχεία υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των συστημικών παρεμβάσεων είτε μόνες τους είτε ως μέρος πολυτροπικών προγραμμάτων για προβλήματα ύπνου, σίτισης και προσκόλλησης στη βρεφική ηλικία, ανάκαμψη από την παιδική κακοποίηση και παραμέληση, προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικά προβλήματα, στρες και φοβίες, διατροφικές διαταραχές και ψυχο-σωματικά συμπτωματα.

Interested in learning more about the services I offer? Get in touch with me today to set up an initial consultation.

Υπηρεσίες: Services
bottom of page